Ribbon
Pluisjes
Logo Label
milagrow slideshow milagrow slideshow milagrow slideshow
This is an example of a HTML caption with a link.
Whatwedo

Groenten en fruit.

Op de Milagrowboerderij worden groenten en fruit in volle grond geteeld en het natuurlijk verloop van groei, bloei, afsterven en afbraak wordt volledig benut.

Ons eigen groenafval (groenten, bladeren, bloemen,…) wordt samen met de mest van onze dieren gecomposteerd en gebruikt om de akkers vruchtbaar te maken. Op die manier zorgen wij voor een gesloten kringloop. We wisselen regelmatig van teelt zodat de aarde niet uitgeput geraakt. Door het variëren van groenten, fruit, bloemen, struiken en bomen op eenzelfde akker ontstaat er een ecosysteem met een zeer grote biodiversiteit.
Wij werken er ieder seizoen aan om de bodem duurzaam in orde te houden wat betreft zuurtegraad, voeding, koolstofgehalte, mineralen, spoorelementen, microbieel leven,enz. Dat zorgt ervoor dat onze grond gezond is én blijft en om die reden hoeven wij geen chemisch-synthetische meststoffen en bestrijdingsmiddelen te gebruiken.Om het kostbare leven in de aarde niet te verstoren ploegen wij niet, maar doen we aan niet- kerende bodembewerking.
Wij werken met seizoensgebonden gewassen en om het seizoen te vervroegen en te verlengen maken wij gebruik van niet verwarmde tunnelserres.
De groenten in de serre worden bevloeid door regen-en grondwater.
Onze manier van werken vraagt meer inzet en is zeer arbeidsintensief, maar onze gewassen zijn eerlijk en puur en dat vinden wij belangrijk op de Milagrowboerderij!

Wil je graag een groentepakket? Lees hier meer

Wij worden regelmatig gecontroleerd door TUV Noord en INTEGRA en al onze gewassen zijn biologisch gecertificeerd.

 

 

 

terug

Facebook